Hoppa till huvudinnehåll
Våren 2020

Ändringar i rådgivningsenhetens evenemang 

Kuvituskuva_Kuvaaja Stiina Torkkel

Coronaviruset påverkar också evenemangskalendern för rådgivningsenheten för offentlig upphandling. 

Upphandlingsrådgivningens egna evenemang

Årsseminariet

Det traditionella vårseminariet för rådgivningsenheten, som skulle hållas den 28 april, och som tidigare också har fungerar som ett evenemang som upprätthåller upphandlingsexperternas nätverks- och yrkesskicklighet, flyttas framåt till september–oktober. Vi meddelar en ny tidpunkt för evenemanget senare.

Rådgivningsenhetens serviceverksamhet fortsätter – på distans

Rådgivningsenhetens serviceverksamhet per e-post och telefon fungerar som vanligt. Alla anställda vid Kommunförbundet arbetar på distans till slutet av april, så vi det går inte att besöka oss i Kommunernas hus i Helsingfors.

 

Andra evenemang där våra experter deltar

Regionbesöken för samarbetsforumet Upphandlingar

De fem återstående regionbesöken för samarbetsforumet för offentlig upphandling ställs in. Det är därför inte heller möjligt att träffa experter från rådgivningsenheten för offentlig upphandling på fältet. Följande evenemang har ställts in:

  • 17.3 S:t Michel  
  • 18.3 Kuopio  
  • 19.3 Jyväskylä  
  • 24.3 Uleåborg 
  • 25.3 Rovaniemi  

Verkstäder för upphandlingsexperter (samarbetsforumet för offentlig upphandling)

Vi tar senare ställning till om, och hur, den verkstad som planerats den 1 april kan genomföras. Vi informerar separat om läget för verkstaden.

Samarbetsforumets webbtankesmedja äger rum trots corona!

Tankesmedjan på webben fortsätter som tidigare för den tid som regionbesöken skulle pågå. Eftersom de fem regionbesöken måste ställas in, får den respons som kommer in via webben en större betydelse för utvecklingen av upphandlingsstrategin. Vi hoppas därför på ett brett deltagande!

 

Bild: S. Torkkel