Hoppa till huvudinnehåll

Tips om sysselsättning genom upphandling

Marko Harapainen, Olli Jylhä ja Päivi Kynkäänniemi.

Den nyaste podden med hashtaggen #paremmathankinnat (på finska), som Rådgivningsenheten för offentlig upphandling ger ut, behandlar hur upphandling kan främja sysselsättningen.

Lyssnaren får goda tips om hur sysselsättningsläget i regionen kan förbättras. Den här gången intervjuas Marko Harapainen , planerare vid Helsingfors stad, och Päivi Kynkäänniemi, jurist vid rådgivningsenheten. Frågorna ställs av Olli Jylhä, sakkunnig i upphandlingsfrågor vid rådgivningsenheten.

I podden går man igenom de vanligaste sätten att skapa sysselsättning genom upphandling. Att sysselsätta genom upphandling betyder att den upphandlande enheten vid konkurrensutsättning använder sysselsättning som ett kriterium i anbudsförfrågan. Kriteriet kan vara ett direkt krav på producenten eller ett poängsättningselement.

Helsingfors stad har använt sysselsättningskriteriet i flera upphandlingar, och i podden berättar Marko Harapainen om hur villkoret tillämpas i praktiken.

Podden är tillgänglig på Kommunförbundets kanal Soundcloud. Obs! Trots det som sägs i ljudupptagningen publiceras Movitas podcast först i början av januari 2019.

Läs mer

På rådgivningsenhetens webbplats

Mer på webben

tags