HAIPA-systemet har tagits i bruk vid Marknadsdomstolen

Marknadsdomstolen har tagit i bruk verksamhetsstyrnings- och dokumenthanteringssystemet HAIPA, som utarbetats för förvaltnings- och specialdomstolarna.

I fortsättningen registreras nya ärenden som kommer till Marknadsdomstolen i HAIPA-systemet. Registreringen av ärendena i systemet kommer att ske helt elektroniskt.

I samband med moderniseringen har Marknadsdomstolen också infört en e-tjänst för medborgare och samfund. E-tjänsten för myndigheter införs först senare.

Lägg märke till hur e-dokumentet ska namnges

Marknadsdomstolen önskar att parter beaktar hur dokument som levereras i elektroniskt format ska namnges. Marknadsdomstolen har gett ut särskilda  Instruktioner för inlämning och namngivning av dokument som tillställs Marknadsdomstolen.

Kontaktinformation till Marknadsdomstolen 

Besöksadress: Banbyggarvägen 5, 00520 Helsingfors

Postadress: Banbyggarvägen 5, 00520 Helsingfors

Växel: 029 56 43300

Fax: 029 56 43314

E-post: marknadsdomstolen[at]oikeus.fi

 

HAIPA-systemet gäller Högsta förvaltningsdomstolen, förvaltningsdomstolarna och Ålands förvaltningsdomstol samt Försäkringsdomstolen, Marknadsdomstolen och Arbetsdomstolen.

 

Läs mer

På rådgivningsenhetens webbplats

Mer på webben

Frågor kring tillämpningen av upphandlingslagen och förfaranden vid offentlig upphandling

Vi betjänar upphandlande enhet i ärenden som gäller offentlig upphandling, speciellt rådgivning om lagstiftningen. Vi rekommenderar att du i första hand använder vår serviceadress.