Rådgivningsenheten för offentlig upphandling utvecklar

Rådgivningskliniken i september tar upp lagstiftningen om rena fordon

Temat för rådgivningskliniken 3.9.2021 vid Rådgivningsenheten för offentlig upphandling är lagstiftningen om rena fordon. Lagen om miljö- och energieffektivitetskrav vid upphandling av fordon och trafiktjänster (FINLEX) trädde i kraft i augusti. 

Kliniken går också igenom vanliga frågor om ämnet.

Ämnet presenteras av Olli Jylhä, specialsakkunnig, och ackompanjeras av Katariina Huikko, ledande jurist. Rådgivningskliniken går på finska.
 

Ingen förhandsanmälan

Denna gång krävs ingen förhandsanmälan för att delta i kliniken. Anslut dig till Teams-Live-evenemanget via denna länk i webbläsaren. Applikationen behöver inte installeras.

Ställ frågor i chatten under sändningen

Kliniken ordnas som ett Teams-live-evenemang. Under sändningen kan man ställa frågor i chatten.

Observera att frågorna inte nödvändigtvis besvaras personligen utan som en del av rådgivningskliniken. Vi behandlar de frågor som kommit in inom ramen för klinikens tema och tidtabell.

Alltså när, var, hur?

  • Fredag 3.9, kl. 9-10.Sändningen börjar ca kl. 9. Logga in i god tid!
  • Deltagarlänk
  • Evenemanget är denna gång öppet för alla intresserade.

Alltså vilken sorts klinik?

Det är fråga om ett pilotprojekt för att testa en ny form av service i vår rådgivningsverksamhet. Om det i din upphandlingsvardag kommit upp frågor som rör temat, är du varmt välkommen att delta i klinikerna och samutvecklingen av vår nya serviceform.

Vårens material och respons

På vår webbplats hittar du materialet från vårens rådgivningskliniker. Materialet är på finska.

Vi tackar också för den respons vi fick om våra rådgivningskliniker. Av de kunder som svarade önskade 100 % att rådgivningsklinikerna skulle fortsätta.

 

Mera information om klinikernas program och hur de går till ges när evenemanget närmar sig. Observera att vi i varje klinik kan testa olika tillvägagångssätt. Följ alltså våra aktuella nyheter bland annat i fråga om anmälningar.

Frågor kring tillämpningen av upphandlingslagen och förfaranden vid offentlig upphandling

Vi betjänar upphandlande enhet i ärenden som gäller offentlig upphandling, speciellt rådgivning om lagstiftningen. Vi rekommenderar att du i första hand använder vår serviceadress.