Annonsering om upphandling

HILMAs upphandlingsstatistik för 2020 publicerad

Hansel har publicerat centrala statistiska uppgifter om upphandlingsannonser som publicerats i HILMA år 2020.

Cirka hälften av upphandlingsannonserna kommer från kommuner, samkommuner och andra myndigheter på regional nivå

År 2020 publicerades 17 576 annonser i HILMA, varav drygt hälften var annonser om upphandlingar som överstiger EU:s tröskelvärden. Antalet annonser om upphandlingar som överstiger EU-tröskelvärdet i förhållande till dem om nationella upphandlingar förklaras av att det publiceras en annons i efterhand om upphandlingar som överskrider EU-tröskelvärdena.

Cirka hälften av de publicerade upphandlingsannonserna var från kommuner, samkommuner och andra myndigheter på regional nivå. Det publicerades 9469 upphandlingsannonser av ovan nämnda aktörer.

Specificerat enligt upphandlingstyp publicerades det år 2020 mest annonser om tjänsteupphandlingar. Totalt 49 % av alla annonser gällde tjänster. Annonserna om varuupphandlingar uppgick till 27 % och om byggentreprenader till 23 %. Ungefär en procent av alla annonser gällde upphandlingar av annan typ.

HILMA är en avgiftsfri elektronisk annonseringskanal där de upphandlande enheterna publicerar annonser om offentliga upphandlingar. HILMA upprätthålls av Finansministeriet och förvaltas av Hansel Ab.

 

Läs mer

Mer på webben

Hankintailmoitusten lukumäärä Hilmassa nousi hieman vuonna 2020
Meddelande 27.8.2021, Hansel (på finska)

På rådgivningsenhetens webbplats

Mer information om HILMA
Sakkunnigsida

Frågor kring tillämpningen av upphandlingslagen och förfaranden vid offentlig upphandling

Vi betjänar upphandlande enhet i ärenden som gäller offentlig upphandling, speciellt rådgivning om lagstiftningen. Vi rekommenderar att du i första hand använder vår serviceadress.