Presentationsmaterialet

Aktuellt om offentlig upphandling på Kommunmarknaden 15–16.9.2021

Rådgivningsenheten för offentlig upphandling gjorde sitt traditionella nedslag på Kommunmarkanden även i år. Vid sina miniseminarier berättade rådgivningsenhetens sakkunniga om aktuella frågor inom offentlig upphandling under båda marknadsdagarna onsdag 15.9 och torsdag 16.9. Kontrollera klockslagen i programmet nedan.

I år ordnas alla Kommunmarknadens miniseminarier och informationsinslag på webben.

Kuntamarkkinat-logo

Program och registrering

Rådgivningsenheten har samma program bägge dagarna. Men märk väl att det är olika klockslag på onsdag och torsdag.

Rådgivningsenhetens miniseminarier onsdag 15.9 kl. 12.00–12.45 och torsdag 16.9 kl. 10.00–10.45:

  • Hankintojen ajankohtaiskatsaus – Katarina Huikko, ledande jurist
  • Hankintalain korjaussarja – Niina Ruuskanen, specialsakkunnig
  • OikeuskäytäntöäVaula Mäkinen, jurist

Det lönar sig att registrera sig och anmäla sig på förhand till alla Kommunmarknadens miniseminarier och informationsinslag på blanketten på evenemangets webbplats.

Reservera en kort individuell online-tid

De sakkunniga vid rådgivningsenheten för offentlig upphandling är återigen anträffbara under Kommunmarknaden för dig som önskar personlig rådgivning. Under ett kort möte (5–10 minuter) kan du ta upp ett kvistigt upphandlingsproblem eller tillämpningen av upphandlingslagen. Mötena ordnas i år på Teams.

Du kan be om ett möte genom att på förhand skicka ett meddelande till adressen upphandling (at) kommunforbundet.fi senast tisdag 7.9. Berätta kort vad saken gäller och om du önskar en tid på onsdag eller torsdag. Skriv ”Tid för möte” i rubrikfältet, så att vi lätt kan urskilja din begäran bland andra meddelanden. Vi bekräftar tiden med ett separat e-postmeddelande.

Digert program på Kommunmarknaden

Bekanta dig redan på förhand med det digra utbudet av upphandlingsteman och annat på Kommunmarknadens programsidor. Du kan avgränsa sökningen både enligt dag och tema. Det går också bra att göra sökningar i sökfältet.

Delta åtminstone i dessa

Rådgivningsenhetens sakkunniga medverkar också vid andra evenemang än den egna enhetens. Välkommen att följa även andra upphandlingsprogram:

Rådgivningsenhetens presentationsmaterial 

Miniseminarierna spelas inte in. Nedan hittar du presentationerna som hölls på finska av Katariina Huikko, Niina Ruuskanen och Vaula Mäkinen.

Presentationsmaterialet publiceras på Upphandling.fi veckan efter Kommunmarknaden.

Kommunmarknaden är ett evenemang för branschfolk som välkomnar alla inom den offentliga förvaltningen, kommunfullmäktige, representanter för allmännyttiga organisationer och föreningar samt evenemangets samarbetspartner.

Servicepost
Ansvarsområden

Frågor kring tillämpningen av upphandlingslagen och förfaranden vid offentlig upphandling

Vi betjänar upphandlande enhet i ärenden som gäller offentlig upphandling, speciellt rådgivning om lagstiftningen. Vi rekommenderar att du i första hand använder vår serviceadress.