Hoppa till huvudinnehåll

Vet du hur leverantörsmarknaden kan utvecklas? Lyssna på tipsen i den färskaste podden i serien Paremmat hankinnat!

Toimittajamarkkinoiden kehittäminen -podcastin esiintyjät.

I fjolårets sista podd med hashtaggen #paremmathankinnat behandlas leverantörshantering och utvecklingen av leverantörsmarknaden. Rådgivningsenheten för offentlig upphandling får den här gången besök av Tiina Ekholm, upphandlingsdirektör vid Vanda stad, och Virpi Kangasniemi, chef för upphandlingsenheten vid Trafikledsverket. Diskussionen leds av Katariina Huikko, ledande jurist.

I det här avsnittet får du veta vad som avses med utveckling av leverantörsmarknaden och varför det är viktigt för de upphandlande enheterna. Gästerna berättar också hur en upphandlande enhet kan komma igång med arbetet.

Det som främst lyftes fram i diskussionen var vikten av öppenhet. I sammanhanget betyder öppenhet att den upphandlande enheten öppet låter företagen på marknaden veta vilka upphandlingsbehov den har. Enheten kan till exempel ge ut ett sammandrag av sina upphandlingsplaner eller ordna upphandlingsmöten. Öppenhet betyder också att den upphandlande enheten i marknadsundersökningen för en öppen dialog med potentiella anbudsgivare om förutsättningarna för och innehållskraven i den kommande upphandlingen. Med tanke på hur kommande upphandlingar ska lyckas är det viktigt med öppenhet.

Podden spelades in den 5 december 2018 och finns  på rådgivningsenhetens Soundcloud-kanal.

Läs mer

På Rådgivningsenhetens webbplats

Mer på webben

tags