Videoblogg om standardersättningar för indrivningskostnader

Rådgivningsenheten för offentlig upphandling behandlar i sin nya finskspråkiga videoblogg, dvs. vlogg, standardersättningar för indrivningskostnader. Du kan se vloggen här.

Temat har varit aktuellt den senaste tiden, då kommunerna i samband med upphandlingar har överraskats av ersättningsyrkanden och har bett om rådgivningsenhetens ståndpunkt när det gäller utbetalning av ersättningarna.

I vloggen berättar Sanna-Mari Suojanen, biträdande jurist vid rådgivningsenheten, kort om vad standardersättningar för indrivningskostnader är och när borgenärer kan kräva sådana ersättningar.

Med Kommunförbundets jurist Joonas Jännäri som gäst behandlas i videon vad de upphandlande enheterna kan göra då en leverantör ställer oväntade krav på standardersättningar. Avslutningsvis erbjuds tips om hur man kan gå till väga med betalningsdagar.

Se alla vloggar av Rådgivningsenheten för offentlig upphandling på enhetens egen spellista på YouTube.

Läs mer

Frågor kring tillämpningen av upphandlingslagen och förfaranden vid offentlig upphandling

Vi betjänar upphandlande enhet i ärenden som gäller offentlig upphandling, speciellt rådgivning om lagstiftningen. Vi rekommenderar att du i första hand använder vår serviceadress.